۵ دلیل عمده برای طلاق و جدایی زوجین

۵ دلیل عمده برای طلاق و جدایی زوجین

۵ دلیل عمده برای طلاق و جدایی زوجین

مطالعه جدیدی که در مجله Marriage & Family Review منتشر شد ، نشان داد که داستان هایی که زوج های متاهل در محیط های اجتماعی می گویند، منعکس کننده عملکرد زناشویی و هویت فردی آنها است. محققان در کنار شاخص‌های مثبتی مانند برآوردن نیازهای عاطفی یکدیگر، به اشتراک گذاشتن تجربیات مثبت و داشتن ارزش‌های مشترک یا چشم‌اندازی واحد برای آینده، جنبه‌های منفی عملکرد زناشویی را نیز یافتند که در این داستان‌ها منعکس شده است که به ناراحتی زناشویی و رضایت کمتر اشاره می‌کند. محققان پیشنهاد می کنند که این چالش ها می تواند حتی در ازدواج های قوی نیز رخ دهد.

دکتر صفایی مقدم
دکتر صفایی مقدم

جهت مشاوره انلاین و اینترنتی ، غیر حضوری از ایران و سایر کشورها تماس بگیرید.
تماس تلفنی و واتس اپ: ۰۹۱۲۲۸۴۹۴۸۷

این مقالات را از دست ندهید:

۹ مزیت مهم برای مراجعه واجب به مشاور خانواده

آیا مشاوره زوج درمانی لازم است؟

ضرورت مشاوره ازدواج و فواید آن

علت رواج ازدواج سفید در ایران چیست؟

در اینجا پنج دلیل کلیدی برای اختلال عملکرد زناشویی بر اساس این مطالعه و نحوه شروع کار بر روی آنها آورده شده است.

۱. فدا کردن نیازهای فردی – طلاق و جدایی زوجین

محققان پیشنهاد می‌کنند که اولویت دادن به نیازهای ازدواج بر خواسته‌های شخصی، تصمیمی آگاهانه است که توسط فرد گرفته می‌شود، نه پذیرش منفعلانه شرایط نامطلوب. که اغلب مستلزم سرکوب یا نادیده گرفتن نیازها و آرزوهای شخصی است.

همسران ممکن است با کمال میل برای شریک زندگی خود فداکاری کنند بدون اینکه از آنها لذت یا معنای زیادی بگیرند. به عنوان مثال، آنها ممکن است باورهای همسر خود را بپذیرند یا وانمود کنند به سرگرمی های خود علاقه دارند. 

در نتیجه، شریکی که این فداکاری ها را انجام می دهد، اغلب با نارضایتی ناشی از بی توجهی به نیازهای خود دست و پنجه نرم می کند. در حالی که فداکاری ممکن است در موقعیت‌های خاص مثبت باشد و زوج‌ها را به هم نزدیک‌تر کند، شرکت‌کنندگان در این مطالعه در درجه اول به آن به‌عنوان یک نکته منفی در رابطه‌شان اشاره کردند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که چنین فداکاری‌هایی می‌تواند پرهزینه باشد، و منجر به رضایت کمتری از رابطه هم برای هدیه‌دهنده،  و هم برای گیرنده، که در نتیجه فداکاری شریک خود، دارای احساسات ترکیبی مانند قدردانی و گناه است، می‌شود. محققان پیشنهاد می کنند که در مورد نیازهای فردی به طور واضح ارتباط برقرار کنید، قبل از انجام یک فداکاری، ضرورت آن را به دقت ارزیابی کنید و در صورت انجام آن، روی نتایج مثبت قربانی تمرکز کنید.

۲. فعال کردن رفتار منفی – طلاق و جدایی زوجین

گاهی اوقات همسران تمایلی به رویارویی با اعمال یا عادات منفی در رابطه ندارند. به عنوان مثال، ویژگی هایی مانند خودخواهی یا عدم آگاهی اجتماعی می تواند به الگوهای رفتاری منفی تبدیل شود که نیازهای یک شریک زناشویی را برآورده نمی کند.

انفعال یا شکست همسر در برقراری ارتباط باعث تداوم رفتارهای مشکل ساز یا موقعیت های ناراحت کننده می شود که به طور قابل توجهی بر ازدواج تأثیر می گذارد. گاهی اوقات، همسران ممکن است این موضوعات را در حین گفتن داستان برای روابط نزدیک مورد بحث قرار دهند، اما این چالش عمیق‌تر در رابطه را حل نمی‌کند. پرداختن به این رفتارها در تقویت پویایی زناشویی سالم تر و رضایت بخش تر بسیار مهم است.

۳. بی احترامی به مرزهای روابط

محققان پیشنهاد می‌کنند که «سوء مدیریت مرزی» زمانی رخ می‌دهد که افراد هویت شخصی خود را بر رفاه ازدواج خود اولویت می‌دهند. در حالی که ایجاد مرزهای شخصی، مانند مرزهای مربوط به فضا یا زمان شخصی، برای رفاه فردی و رابطه ای مفید است، بی احترامی به آنها می تواند باعث ایجاد فشار شود.

محققان نمونه شرکت‌کننده‌ای در این مطالعه را به اشتراک می‌گذارند که آگاهانه فقط داستان‌های مثبت در مورد همسرش را به اشتراک می‌گذاشت و وقتی شوهرش که همیشه صداقت بدون فیلتر را در اولویت قرار می‌داد و جزئیاتی را که می‌خواست خصوصی نگه دارد، با ناراحتی مواجه شد.

بی احترامی به مرزها باعث ایجاد گسست در رابطه می شود که زمانی آشکار می شود که فرد از سرمایه گذاری در ازدواج خود غفلت می کند یا با تحقیر همسر یا ازدواج خود فعالانه در فروپاشی آن نقش دارد.

تحقیقات نشان می دهد که مراقبت و پاسخگویی به نیازها و مرزهای شریک زندگی به طور قابل توجهی کیفیت رابطه را افزایش می دهد. پیامدهای مرزهای نادرست مدیریت بیشتر بر نیاز به تعادل ظریف بین بیان فردی و حفظ هماهنگی روابط تأکید می کند.

۴. پیمایش عوامل استرس زای خارجی

تأثیرات و ناملایمات بیرونی تأثیر شگرفی بر هماهنگی زناشویی دارد. وقایع ناراحت کننده مانند از دست دادن یکی از عزیزان، دست و پنجه نرم کردن با مشکلات مزمن سلامتی یا مبارزه مالی همگی می توانند حتی بر قوی ترین ازدواج ها تأثیر بگذارند. این رویدادها می تواند بر سلامت روانی شریک زندگی و توانایی آنها برای برقراری ارتباط موثر در یک رابطه تأثیر بگذارد.

در اینجا چند راه برای به حداقل رساندن تأثیر عوامل استرس زای بیرونی و تقویت پیوند زناشویی وجود دارد.
  • یک فضای احساسی امن برای گفتگوی باز ایجاد کنید. برای کمک به یکدیگر و سیستم های پشتیبانی خارجی تکیه کنید.
  • مکانیسم‌های مقابله‌ای مانند فعالیت‌های مشترک، سرگرمی‌های جدید، زمینه‌سازی و تمرین‌های ذهن‌آگاهی را با هم توسعه دهید. چالش‌ها را به‌عنوان فرصت‌هایی برای رشد و یادگیری چارچوب‌بندی کنید.
  • ناملایمات اغلب به تعدیل و انعطاف در نقش ها، مسئولیت ها و انتظارات نیاز دارند. آماده بودن برای تغییر به عنوان یک تیم می تواند فشار را کاهش دهد.
  • با وجود چالش ها، گذراندن زمان با کیفیت را در اولویت قرار دهید. این می‌تواند به سادگی یک برنامه روزانه یا برنامه‌ریزی منظم شب‌ها باشد.
  • خودمراقبتی فردی را تشویق کرده و در اولویت قرار دهید زیرا برای حمایت از یکدیگر در رابطه نیز حیاتی است.

۵. مبارزه با عدم قطعیت

عدم اطمینان، زمانی به وجود می آید که زوجین با تعریف خواسته ها و نیازهای خود در یک رابطه مشکل دارند. این می تواند باعث قطع ارتباط شود و باعث شود که شرکا احساس برآورده نشدن یا سوء تفاهم کنند، زیرا ممکن است خواسته های بیان نشده یکی از طرفین با انتظارات برآورده نشده طرف دیگر تضاد داشته باشد و باعث فشار عاطفی شود.

تشویق گفتگوهای باز در مورد آرزوهای شخصی، درگیر شدن در فعالیت هایی که باعث تقویت تفکر و کاوش در خود می شود مانند شرکت در کارگاه های آموزشی، خواندن کتاب یا مشاوره گرفتن با هم برای درک بهتر نیازهای فردی، حمایت از علایق شخصی یکدیگر و پرورش همدلی و صبر نسبت به مبارزات یکدیگر می تواند کمک کند. نااطمینانی های رابطه را هدایت کنید.

نتیجه

شناخت نشانه های اختلال در یک رابطه می تواند به عنوان نقشه راهی برای زوج ها برای شناسایی زمینه های بهبود عمل کند. تقویت یک ازدواج مستلزم تعهد دوگانه است، هم به رشد شخصی و هم به تلاش مشترک با شریک زندگی، که ریشه در خود اندیشی، همدلی و ارتباط فعالانه در هر مرحله دارد.

دکتر صفایی مقدم